התשתית שמאחרי אתר WIP – סקולילנד

התשתית שמאחרי אתר WIP – סקולילנד

מידי פעם שואלים אותי במה אני נעזרת לתפעול האתר והקורסים שאני מעבירה. אז… אני שמחה לשתף אתכן במבט "מאחרי הקלעים" של תשתיות האתר, הבלוג והקורסים שלי.

איך הכל התחיל

ממש בתחילת דרכי עבדתי עם רשימות תפוצה באימייל. רציתי להיות בקשר ישיר עם נשים, וללא תיווך של רשת חברתית. אפילו לא ידעתי שקוראים לזה קהילה. הייתי שולחת עדכונים על כנסים, הרצאות שהעברתי ואפשרויות להיפגש. התחלתי עם Mailchimp בגירסה חינמית שאפשר לי לנהל רשימת תפוצה ללא תשלום (עד 2000 כתובות, ו-10,000 אימיילים בחודש). זה עבד מעולה, ואני אפילו ולא התקרבתי לגבול שדרש תשלום. הבעיה היחידה הייתה הלוגו של Mailchimp שהתנוסס לו בתחתית העמוד.

לאחר מכן התחלתי להעביר סדנאות ניהול זמן. הייתי שולחת למשתתפות הסדנה חומרים באימייל, וגם דרך קבוצות ווצאפ. רציתי לשתף הקלטות ומצגות עם המשתתפות, וכן שהחומרים יהיו נגישים להן בקלות ולאורך זמן. היה לי חשוב שהן ירגישו בטחון ביכולתן לחזור אל הידע שקיבלו וליישם אותו בקלות.
התחלתי לעבוד עם Google Drive – עבור כל סדנה יצרתי תיקיה שמכילה הקלטות ומצגות ואפשרתי גישת read only  למשתתפות הסדנה.  

אבל אז…

נתקלתי ב – 3 סיבות שגרמו לי לחפש פתרון אחר:

ראשית, ההקלטות התחילו לתפוס לי לא מעט מקום. ואני אוהבת את כונן הדרייב שלי רזה ומאורגן.
שנית, למשתתפות בסדנה  היתה תחושה שהן מקבלות "ערימת קבצים", במקום מידע נוח לקריאה ולצפיה.
ולבסוף – ניהול הרשאות. נאלצתי לתת לכל המשתתפות קישור כללי בלי לספק הרשאה מאובטחת אישית לכל משתתפת (כי זה היה צורך ממני המון זמן והתעסקות). רציתי מנגנון שיתוף מאובטח שיהיה גם קל לתפעול. בנוסף, רציתי למצוא דרך למנוע הורדה של ההקלטות.

החלטתי להקים אתר מלא

לפני כמה שנים התחלתי להתעניין במערכות דיוור ומערכות קורסים. כל קורס שנרשמתי אליו, תמיד הצצתי אל מאחורי הקלעים שלו, להבין מה עומד מאחוריו. כך שיכלתי לאפיין מהיכרות קודמת מה אני רוצה יהיה לי.

מה רציתי שיהיה באתר שלי?

  • פלטפורמת קורסים דיגיטליים
  • שליחת מיילים וניהול רשימות תפוצה
  • אתר, בלוג, שיתוף תוכן ודפי נחיתה, בגמישות עיצובית מקסימלית
  • אפשרות עתידית לפלטפורמת מסחר אלקטרוני
  • אינטגרציות ואוטומציות, ופתיחות של המערכת ל custom development למקרה שארצה דברים שאין.

וכמו שאמרתי – אני מדמיינת דברים גדולים ונפלאים. ועם זאת – רציתי להיות מאד זהירה לגבי מבנה העלויות.

רציתי שעלות האתר לא עם הרחבת הפעילות שלי  – שלא אצטרף לשלם עוד כסף עם כל קורס נוסף, עם כל נרשמת לשימת התפוצה, עם כל אירוע, מוצר או עמוד שעולה לאתר.

למה לא WIX ?

האמת – וויקס מערכת נהדרת. במיוחד אם רוכשים רשיון עסקי, אפשר לבנות דברים יפהפיים וגמישים מאד.

עם זאת, הרגשתי שהפלטפורמה הסגורה לא מתאימה לי. לא בטוחה שזה לגמרי רציונלי, וזה לא שגעונות של מהנדסת תוכנה. בכל מקרה – פסלתי את WIX כדי לקבל מערכת שיש לי עליה שליטה מלאה.

חוצמזה – המודל העסקי של חברות SaaS  בנוי על זה שהלקוחות מתחילים בקטן ונוח ומשתלם, ואז כשהנפחים גדלים גם התשלום פתאום גדל מאד, ואז אני כבר נעולה במערכת שאני רגילה אליה והשקעתי בה.  (למרות שאני לא יודעת איפה הקאץ' במערכת של ויקס).

הכירו את וורדפרס – מערכת מהממת

וורדפרס  (WordPress) היא מערכת ניהול תוכן (CMS) המופצת באופן חופשי תחת רשיון קוד פתוח של GNU. המערכת כתובה בשפת PHP על בסיס מסד נתונים MySQL ומתאפיינת  במערכת עשירה של תוספים וארכיטקטורה של תבניות.

נכון ל 2022 וורדפרס היא מערכת ניהול התוכן (CMS) הפופולרית ביותר באינטרנט – 43% מהאתרים בעולם פועלים על גבי וורדפרס. המערכת מתאימה להפעלת כל דבר החל מבלוגים קטנים וכלה באתרי ענק. (הושאל מוויקיפדיה)

למהנדסות תוכנה כמוני יש יתרון – הבנה הטכנית שלנו מאפשרת לנו עקומת למידה מהירה יחסית.
ניהול אבטחת מידע? אין בעיה, שדרוג ביצועים? מגניב. PHP  אני (עוד) לא יודעת אבל לקרוא קוד או להוסיף קטעי קוד שהעתקתי מהאינטרנט – קלי קלות.

למדתי להכיר גם את ממשק המשתמש של התוכנה וגם את המונחים ובנוסף למדתי מה קורה מאחורי הקלעים, צעד אחר צעד למדתי וורדפרס, עשיתי זאת בכיף כתחביב צד.

 אבל איך לקצר את עקומת הלמידה?

זה בהחלט לא trade-off נפוץ, שלקחתי על עצמי מערכת מסובכת, כדי לאפשר מינימום מחוייבות כספית וגמישות עתידית. אבל עדיין – רציתי תוצאות מהירות, או לפחות התחלה. מהירה. לבנות אתר וורדפרס מאפס בעצמי – פחות התאים לי.

מי שנחלצו לעזרתי היו סקולילנד.

סקולילנד – מאיצים הקמת אתר וורדפרס

בסקולילנד הרימו עבורי אתר וורדפרס עם סט תוספים שלם וקונפיגורציה התחלתית מלאה תוך כמה ימים, בתשלום חד פעמי שהתחרה עם כל הצעה אחרת שבדקתי.

חוץ מההקמה הם חסכו לי בכך שביצעו כבר הערכה ובחירה של התוספים המוצלחים והמשתלמים ביותר:
תוסף FluentCRM – לניהול רשימת תפוצה (ללא הגבלת גודל הרשימה). שליחת מיילים בעלות של –  0.1$  לכל 1000 מיילים. 
תוסף LearnDash – לתשתית של אתר הקורסים, ללא הגבלה במספר קורסים או מספר משתתפים.
תוסף
WooCommerce – למסחר אלקטרוני.
תוסף Elementor – לעריכה מתקדמת ועיצוב של דפים.
איכסון וידיאו ונגן וידיאו שמונעים הורדה של ההקלטות (ישנו תשלום נוסף לשירות הוידיאו, אבל בנפחים קטנים התשלום זניח).

ויש עוד הרבה.

כשרכשתי את אתר סקולילנד קיבלתי את גרסת ה- Pro של התוספים. (רכישה נפרדת של כל תוסף ברשיון פרו עולה לא מעט במודל של מנוי שנתי.) הרכישה דרך סקולילנד יוצאת משתלמת בגדול אם משווים את מחירי התוספים הבודדים.

איך לעצב אתר מגניב

כדי להשתמש בתבניות הקיימות של וורדפרס  ולייצר מהן אתר נעים לעין, צריך קצת חוש עיצובי. אמנם יש לי יכולות טכניות אבל עיצוב אתר מאפס? פחות…
לצורך כך נעזרתי באנשי מקצוע שעזרו לי לעצב את האתר. השקעתי גם בעיצוב ממשק משתמש, עיצוב גרפי ובניית מספר עמודים ראשונים כדי לתת לי בוסט ראשוני להנעה של האתר.

לקח לי זמן להבין באיזה היקף אני רוצה את העיצוב והקסטומיזציה (שייראה מיוחד, אבל יהיה קל להתאמה ועדכון).  שיחות עם איש ה UX האלוף רועי, ועם יוני, המתכנתת שיישמה את העיצובים שלו – למדתי המון.

 לאחר מכן התחלתי לעשות בעצמי את השינויים וכן…אפילו הצלחתי לעצב דפים חדשים באתר על בסיס התבניות העיצוביות שקיבלתי.

האם יותר משתלם מוויקס?

בחישוב כספי נטו – אני יוצאת מורווחת על פני הרשיון העסקי של ויקס, ומקבלת מערכת הרבה יותר חזקה וגמישה. (ויש שיאמרו – יותר מסובכת)

מחיר רשיון עסקי של ויקס: 139 שח לחוד כולל מע"מ לכל דומיין.

מחיר סקולילנד הוסטינג + הרחבת מקום איכסון + רשיונות לפלגינים:  75 שח לחודש (כולל מע"מ). על זה צריך להוסיף עלות הקמה חד פעמית של כ כ 2500 שח + מעמ

(מחירים נכון ל  2022 בחישוב חודשי לדומיין אחד. המחיר של סקולילנד ננעל עבורי ב 2021.)

יש וורדפרס ביותר זול?

אם את מומחית וורדפרס כנראה תוכלי להקים אתר וורדפרס על AWS בתשלום נמוך מאד, אבל תצטרכי לתפעל את האתר במלואו ולשלם על התוספים בעצמך.
אם תרצי להתחיל עם הקורסים בצעדים קטנים, תוכלי להעזר בפתרונות קיימים כמו רב מסר שמספקים תוכנת דיוור ואתרי קורסים, התשלום עולה ככל שרשימת המשתתפים גדלה.

לסיכום:

אתר וורדפרס תחת המטריה של סקולילנד – הוא הפתרון המומלץ שלי
אתרי סקולילנד מתאימים לכל מי שיש לו מוצר או שירות שהיה רוצה לקדם ולמכור באתר משלו בין אם יש לו קורס דיגיטלי או לא.
בסקולילנד תוכלי לקבל את כל חבילת תוספי הפרימיום שיספקו לאתר שלך יתרונות רבים בהשוואה לכל אתר וורדפרס רגיל.
בעזרתו תצליחי לנהל רשימת תפוצה רחבה לתשתית של אתר הקורסים, ללא הגבלה במספר קורסים או מספר משתתפים, תוכלי לעסוק במסחר אלקטרוני, או לערוך עריכה מתקדמת או להנות מעיצוב של דפי האתר שלך.

אם את בונה לטווח ארוך ו/או רוצה למקסם את יכולותייך בהתחלה – לסקולילנד יש ROI משתלם מאד בעייני. תוכלי לראות כאן השוואת העלויות.

ועכשיו… שימי לב!
הרשמה דרך הפניה שלי מזכה אותך ב 10% הנחה עם קוד קופון RachelEbner 

אז… אם התעוררה סקרנותך והרוח היזמית שלך  – קדימה לעבודה! זה מגרש משחקים נפלא ולא יקר.