אפשר לדבר רגע על כסף מזווית אחרת?
המשכורות בתחום שלנו גבוהות, בטח בהשוואה לתחומי לא-הייטק. ובהתאם – אנחנו הרבה פעמים גם חיות ברמת חיים ״שמתאימה להכנסות״. כלומר – נהנות מההכנסה הגבוהה. רמת החיים הגבוהה שלנו הופכת להיות הסטנדרט, שאי אפשר בלעדיו או פחות ממנו.
אני לא אתן כאן הרצאה על צרכנות נבונה, תקציב משפחתי, חשיבות החסכון וכולי[1].
יש דבר אחד חשוב שאני מאמינה שכמעט ולא מדברים עליו בעולם שלנו – ההמלצה מספר 1 של יועצים לכלכלת המשפחה:
כל אחת, בין אם היא יחידה, בזוג או במשפחה, צריכה שתהיה לה קרן חירום שמכסה כמה וכמה חודשי מחיה – שמיועדים לגשר על תקופה שבה היא לא עובדת. בתחום שלנו, הפתעות יכולות לקרות. חברות יכולות לפטר, ולפעמים קשה למצוא עבודה.
ההמלצה היא לשמור בקרן חירום סכום של בין 3-6 חודשי מחיה. ככל שיש לך משפחה עם יותר ילדים, צריך לשמור ברזרבה יותר חודשי מחיה. ככל שאת בתפקיד בכיר יותר, קשה יותר למצוא את התפקיד הבא – וצריך לשמור רזבה גדולה יותר.
שמת לב לקאץ׳? ככל שהמשכורת גבוהה יותר, ומשמשת לצריכה, (רמת חיים גבוהה! בגדול – כיף!) כך גם קרן החירום צריכה להיות גדולה יותר.
ההמלצה המקובלת היא שקרן חירום צריך לשמור באופן נזיל וסולידי. (פר״י, קרן כספית).
אם יש לך מניות, או קרן השתלמות, או כל חסכון אחר – ואת מתייחסת אליו בתור קרן החירום שלך – תהיי מוכנה נפשית להשתמש בסכום הזה אם וכאשר יווצר הצורך.
ולפעמים זה קורה דווקא כשהשוק יורד, ואז המניות או קרן ההשתלמות שווים פחות.
ולבסוף – חשוב לזכור שאם הוצאת כסף מקרן החירום בתקופה של בין עבודות – למלא את קרן החירום בחזרה, אחרי שמצאת עבודה, לפני כל הוצאה גדולה אחרת.
כלומר – מצאת עבודה? זה לא הזמן לנשום לרווחה ולחזור לרמת ההוצאות הקודמת – עד שחידשת את קרן החירום שלך!
היי מוכנה ליום סגריר, ברמה האישית והמשפחתית. מקווה שעזרתי במעט.
* נכתב לאחר שהודיעו בחדשות על פיטורי 550 עובדי solaredge ו 50 עובדי HP
[1] תקראי את הבלוג של הסולידית, תצטרפי לקבוצת פייסבוק של מודעות פיננסית, תנסי את אפליקציית רייזאפ המעולה – והכי חשוב – לנקוט בפעולה עדיף על פני להמשיך ולהתבלט.